Let´s DanceVÄLKOMMEN TILL LET'S DANCE DAGBOK 2008!!

Ett stort tack till arrangörer och publik för det gångna året!

Se till att Boka i tid då det ofta händer att vi blir fullbokade vissa månader.

Senast uppdaterad 2:a Januari -09

OBS!
Let´s Dance hemsida har blivit uppmärksammad i media och på olika siter där vi har blivit veckans/månadens rekommendation. Jättekul! Viktigt att vi uppdaterar och vi kämpar på med det så gott det går.
Tack så mycket!

Let´s Dance På Youtube
Let´s Dance filmade delar av sin spelning på Havsbadet när PRO Norrbotten hade sitt 60 års firande. Klicka på playknappen på bilden under för att starta klippet. Fler låtar inom kort!
16/12 Öjagården
Julspelning på Öjagården med julsånger uppblandat med låtar från 50- 60-talet. Fartfyllt, glatt och till och med lite dans.
13/12 Skurholmen
Julfest med PRO Skurholmen blev en fartig tillställning. Vi skulle ha underhållning först men inte gick det att ha Skurholmen sittandes still, man formligen flög upp från stolarna! Rena pubstämningen. Det var nästan så vi fick akta oss för att inte bli omkulldansade. Vilket gäng!
6/12 Moskosel
Moskosels skoterklubb "bjöd på" paltfest med efterföljande dans/pub. Mycket folk, drygt hundra, och såväl gammal som ung på plats. Barnen fick uppträda med oss till stort jubel och sedan sparkade vi loss till frampå småtimmarna. Barnen var med hela kvällen och hur dom orkade vet vi inte, fast lite trötta blev dom till slut. Vi i Let´s Dance måste tacka med all hjälp vi fick med alla möjliga grejer och den positiva inställningen och engagemanget som ni visade hela kvällen.5/12 Julfest Hjärt och Lung Arvidsjaur
Hjärt och Lungs julfest och över 100 personer på Medan. Fantastiskt gott julbord, lotterier (Elvy vann) och sedan dans. Mycket bra fart på dansgolvet och när kvällen var slut så hade Kevin Gott till final i Globen vilket gladde Arvidsjaurborna. Vilken kväll!
"Vi och någa hundra till tog emot Kevin Borg på flygplatsen dan efteråt"


29/11 Ersnäs Dansförening
Ersnäs dansförening bjöd traditionsenligt på julbord med dans. Man hade även bjudit in utomstående vilket gjorde att cirka 100 personer kom till Likos restaurang i Alvik. Elvy skämdes över att Bernt åt så mycket och inte minst fikade för 3-4 personer. Spelar man för en dansförening då är det fullt på dansgolvet så efter en underhållning av Let´s Dance och en lite utdragen lottdragning så blev det full fart.

15/11 Innervik
Efter två års frånvaro blev det åter Älgfest i Innervik. När vi presenterades så blev det som NORRLANDS BÄSTA DUO, jo vi tackar för det fina påbudet. Det blev förstås väldigt lättspelat. Före det var det älgsköttsoppa och lottdragning med fantastiska priser. Två tjejer var väldigt sugna på att sjunga med oss till dansen och naturligtivs fick dom det. Minns jag rätt så är vi bokade till nästa år igen.

13/11 Astma- och Allergiföreningen Luleå
Astma- och Allergiföreningen i Luleå firade 40 år och man kan säga att det var den inre kretsen som hade samlats på Sundsgården i Luleå. ABF Luleå och representater från astma allergi Sverige var på plats för att gratulera. Let´s Dance körde en sprakande underhållning och ABF Luleå bjöd föreningen på detta. Mycket uppskattat! Efter Let´s Dance kom bugg och sving som avslutning på kvällen.
8/11 Gummark
Med ganska kort varsel ordnade man underhållning i Bönhuset i Gummark och det blev mot den bakgrunden ganska lyckat. Halvsatt och riktigt bra stämning, särskilt när Amanda sjöng med oss. Nedan syns även hennes bror Teodor på bild. Tack för en trevlig eftermiddag!
25/10 PRO Älvsbyn 60 år
PRO Älvsbyn 60 år och cirka 100 anmälda. Som sig bör var det högtidstal av bland annat kommunalrådet och överlämning av presenter. Fantastiskt god mat. Let´s Dance hade två underhållningsbitar före dansen och det kanske var en gång för mycket för man var ruskigt danssugna. Vi skulle nog ha haft en dansdel före lotteridragningen också. I alla fall så fick kommunalrådet vara allsångsledare till allas förtjusning och till dansen svängdes det på ordentligt.

22/10 PRO Norrbotten 60 år
Vi åkte till Havsbadet för att i god tid ta in atmosfären och förbereda oss men det vi mötte blev en chock! 600 personer! Var man än såg satt det folk. PRO Norrbotten firade 60 år och hela länet mötte upp. Man kom med bussar från Kiruna, Luleå, Boden, ja överallt ifrån. Fantastiskt! Eftersom det var lite annat folk också så kanske det var över 600. Lite nerver först men efter en kopp kaffe i baren kände vi bara inspiration! Vi öste på av det bästa vi hade och spelade utan paus till bussarna gick kl 21:00. Visitkorten "flög" all världens väg och vi kände att vi gick hem, vilket också visat sig efteråt.

17/10 SPRF
SPRF anordnade en weekend i Piteå med föreläsare, utflykter och en danskväll med supé under fredagskvällen. Från första tonen dansades det så det stod ärliga till! Vi trodde man skulle bli trött men inte SPRF:arna (många från boden). Spela Elvis, sa man. Elvis fick man och många fler fartiga låtar. Vilken hålligånggång!

11/10 Hjärt och Lung Höstfest
Hjärt och lung höstfest i Älvsbyn blev en glädjefylld tillställning med väldigt mycket fräckisar, långt under bältet, men vem brydde sig om det? Man skrattade så tårarna rann! När dansen körde igång så var man på topp och många stannade kvar till sista dansen.

13/9 Överraskningarnas 50-årsfest
50-årsfest och liv i luckan! Men... det blev en Bröllopsfest! VA?
Jo, Urban fyllde 50 men när gästerna kom till kaptensgården så hade Lena och Urban gift sig. Dubbelfest alltså! Till flickornas förtjusning dök Svenne Hedlund upp. Lena sjöng "Sånt är livet" med sina vänninor och det vackraste till sist, Urban sjöng 10-tusen röda rosor till sin Lena. Han hade aldrig sjungit förut!! Jodå det blev överraskningarnas fest och en lyckad sådan! Tack för att vi fick komma och ha det så bra!!!!

2/8 Bröllop i Munksunds Folketshus
Ett bröllop med god mat. gott sällskap och naturligtvis många roliga lekar. Vi fick äran att stå för kvällens dans. Enligt uppgift har brudgummen Kjell aldrig dansat så mycket som denna kväll. Lycka till på er fortsatta vandring i livet önskar Elvy och Bernt (LD).

26/7 Mörö-dagen
Det kom en avbokning för Let´s Dance men så ringde man från Mörön och ville ha musik. En kanon dag med sol, bilutställning, dansuppvisning (till melodier från Let´s Dance) och småstjärnorna.
19/7 Stavaträsk
Efter ett års uppehåll blev det ett kärt återseende när vi fick komma tillbaka till Stavaträsk. Minns vi rätt så är vi bokade nästa år igen.

11/7 Sikfors Camping
Efter att ha varit tvungna att tacka nej en gång tidigare fick Let´s Dance komma och spela i kåtan på Sikfors camping. Det var ganska fullsatt i kåtan och besökare från både Norge och Sverige. Alla gillade vårat sound och en del blev också gästartister. Sikfors camping får i höst nya ägare som vi önskar all lycka till!

10/7 FilminspelningLet´s Dance spelar i filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret igen"! Vi blev fantastiskt bra mottagna av alla och Rolf (Gösta i filmen) berättade bland annat om sina 60-talsminnen. Det värmde gott när vi fick applåder av samtliga efter första tagningen och med ett sådant stöd är det inte svårt att göra bra ifrån sig. Vi spelar på bröllopet i slutet av filmen. Vi fick skicka in förslag till låtar men på plats fick vi meddelande om att man ville ha Margareta så det var bara snabbt ställa om sig och spela. Hela låten medverkar men vi syns mest i bildsvep och för 3 minuters medverkan fick vi vara med om en inspelning på 9 timmar. Det var jävligt roligt! (Ursäkta uttrycket.)"Till vänster gör sig Bernt redo för tagning. På bilden till höger sitter Elvy (längst till höger) med andra delar av filmteamet och väntar på Let´s Dance tur"
5/7 Pubafton, ErsnäsErsnäsdagen och pubafton på Ralf Lundstens Loge. Spelningen blev en femetta för oss och stämningen i logen visste inga gränser. Roligt att ni gillade oss och vi kommer gärna tillbaka!


5/7 Ottergården
Norrfjärden och hemvändardag på ottergården. Marknadsstånd, fika, palt, underhållning och mycket folk. Regnet kom aldrig och det tackar vi för. Let´s Dance körde ett blandat program med 50-tal och gammeltjo och en och annan historia. Glatt och Fartigt.
18/6 Öjagården
Ett av dom få servicehus där man kan spela lite engelska låtar. Så det blev ett väldigt go med allsång, Elvis och en dansande arrangör.
14/6 Brännland
Man undrar var alla kommer ifrån. Det är inte många kåkar men när det är hemvändardag i Brännland då blir det "fullt hus". Många husvagnar och husbilar och alltid en del nya ansikten. Ingemar som vanligt en underhållande konfrencier. I år var det årets kvinna som skulle koras. En luden sådan! En kort allsång efter det och sedan igång med dansen, och i Brännland där dansar man till sista tonen! Ni verkar vara sugna på ett sjätte år också då ni redan bokat oss så vi syns nästa år igen!
17/5 Jazzomat

Norges nationaldag på Jazzomat i Luleå, kan det bli bättre? Det bästa av allt är att vi fick komma tillbaka från fjolårets Nationaldag. Mycket folk, som bara ökade under kvällen och glada "norrmän" och svenskar. Allsång, dans och gästartister, ja det var rena Karl Johan stämningen och får vi ett erbjudande så kommer vi nästa år igen, utan tvekan! Förresten, passa på och besök Jazzomat på jänvägsstationen i Luleå! Mysigt kulturellt matställe med två underbara värdar!


7/5 Kulturcafé
Let´s Dance var en av grupperna som fick återvända till ABF:s prisbelönta kulturcafé under våren. Stefan hade gjort en trevlig inramning med bl.a. lövad dansbana. Let´s Dance satte full fart från början och stämningen var, ja att säga på topp är i underkant. Tack för att vi fick återvända!
30/4 Kronogård
Valborg och avslutningshelg i Kronogård blev kanon! Inte så långa spelkvällar och happy hour och körslaget som nya ingredienser. Lägg till att Let´s Dance "körde" många nya låtar, så blev det hela mycket lyckat! Körslaget blev helt klart helgens succé med team Anders och team Anki som kämpade storstilat. Vilket engagemang och vilken inlevelse från båda lagen, men dock med team Anders som segrare och sedan Solsidan som segrare i hela tävlingen med totalt 3 grenar. Olivias kalas hanns också med på ett hörn!


"Olivias kalas""Körslaget under träning"23/4 Norrgården
Vet inte för vilken gång i ordningen som vi har vårfest på Norrgården? Vi börjar känna oss som husband, i alla fall på våren, gör ingenting förstås för det här är bara trevligt och vi kommer gärna tillbaka!
4/4 Hotel Jokkmokk
En snabbutryckning, plötsligt saknades det musik när kommunal var i Jokkmokk och firade. I tuff konkurens fick Let´s Dance dansjobbet och det tackar vi väldigt mycket för och ni verkade också gilla vad vi bjöd på.
29/3 Tommy 50 år
Tommys 50-årsfest blev en tillställning som hade allt och lite till. Tommy Tycker om mig av "Carola" blev första överraskningen och sedan avlöste det bara varann med pistvakt och lite ludna damer. Att ha roligt var kvällens tema och många hade nog ont i magen dagen efter, för skratten var många. Let´s Dance fick nöjet att stå för dansen och dansa det gjorde man inte minst födelsedagsbarnet som är en stor dansör!
20-24/3 Kronogård
"Kronogårdsfolket" och Leif med personal är kanon att spela för. Alltid glada och på G. Dans, allsång och gästartister med bland annat 34:an Kjelle i högform. Let´s Dance tackar tuppen Anders och övriga tuppar och höns för en rolig och fartfylld påsk! Vi ses snart och då har vi laddat med lite nya låtar i bagaget!

8/3 PRO Arvidsjaur
PRO Arvidsjaur och årsmöte med efterföljande dans. Årsmötet gick smärtfritt och om vi minns ratt valdes en ny ordförande. Lycka till säger vi och dansen efteråt blev mycket fartfylld och trevlig med lite spexiga inslag från oss.
1/3 Kronogård
Så var vi då igång med säsongen i Kronogård. Mycket lyckad premiär! Bra med folk, kanonstämning från början till slut. Vi ses till påsk det här var bara en försmak.
23/2 Hjärt och Lung Älvsbyn
Hjärt och Lung Älvsbyn med årsmöte, fest och dans. Mycket folk också cirka 150 personer. Let`s dance gjorde en bejublad underhållning innan man så småningom bjöd upp till dans. Stämningen var fantastikt bra hela kvällen och det skrattades och dansades i flera timmar! Om vi minns rätt så fick Hjärt och Lung en ny ordförande och Let´s Dance önskar naturligtvis lycka till det nya verksamhetsåret 2008!
20/2 Motionsdans Jörn
Var Premiär för oss trodde vi, men så var det inte. Vi hade varit där förut sa man och visst kände vi igen oss. Knappt 60 personer på plats och vi kände oss nöjda, kanske ett 20-tal till och det hade varit kanon publikmässigt. I alla fall så fick vi bra respons och det är viktigaste om det ska bli någon fortsättning för Let´s Dance och Motionsdans för det tycker vi är roligt!
16/2 40-Års Fest Maria
Marias femtioårsfest innehöll allt för en lyckad fest! Två utmärkta toastmaster, överraskande gästartister och en dansant och glad publik. Vi låter bilderna tala för sig själva och så får Maria gå in ibland och njuta av kvällen igen. Vad Kjell och Maria sjöng? "When i kiss you!" Vad annars!2/2 Sjulsmark Folkets Hus 50-års fest
En trevlig nätt liten grupp fanns med på Lenas 50-års fest. Lena bidrog själv till underhållningen genom att sjunga "Sånt är livet" och ett Siw Malmkvist medley. Ovationerna var enstämmiga, "en gång till, en gång till"! Efter det vi upp med underhållning med spontan dans.
26/1 Stalo Krog Arvidsjaur
En mycket trevlig bekantskap. Mycket bra bemötande när vi kom och sådant känns alltid bra. Ett stort tack till den härliga publiken om än den inte var jättestor. Härligt att ni ungdomar gillar Let´s Dance och våran musik, ni bjöd verkligen upp till fest. En härlig gästartist i slutet. Vi kommer gärna tillbaka.

19/1 Forum Älvsbyn
Tyvärr uteblev den stora publiken på grund av mycket dåligt väder. Arrangören fick flera telefonsamtal från bland annat Piteå om att vädret var för dåligt för att ta sig till dansen. När vi åkte hem förstod vi vad dom menade. Let´s Dance är i alla fall mycket omtyckt som ny motionsdansorkester på Forum. Dom som kom stortrivdes och vi körde en förkortad danskväll för dom som var på plats. Förhoppningsvis kommer det snart ett nytt tillfälle med bättre väder.