Let´s DanceVÄLKOMMEN TILL LET'S DANCE DAGBOK 2009


28/12 Abborrträsk
Hurra, Hurra för Kerstin som fyllde 50 år. Det var jättetrevligt för oss att få det här updraget och att få spela i Aborrträsk Folkets Hus. Ett stort kalas var det, nästan 80 personer och vi plockade ur våran repertoar och blandade lite grann vilket gick hem! Om vi inte hörs före Kerstin så ska du ha det så bra i platanias på Kreta i Maj.
25/12 Voullerim
Hemvändardag i Voullerim blev en folkfest. I baren intill dansgolvet gick det inte ens att ta sig fram. En bra kväll för Let´s Dance och vi låter bilderna tala. Ett stort tack till Anna som hjälpte oss med lite sång!
"Anna"8/12 Samvaron
En liten, nätt men mycket trivsam skara på 30 personer hade samlats för julfest på samvaron i Piteå. Efter en suverän jultallrik så var det dags för Let´s Dance. Det blev allsång, historier och mycket skratt. Någonstans mitt i programmet blev det julsånger, men det bästa kanske var att vi aldrig fick sluta.....ja nu tänkte vi ta sista låten, NEEEJ, sa publiken och våra 45 minuter blev till en och en halv timme. Lycka till med ert arbete Piteå Demensförening!
28/11 Ersnäs
Ersnäs Dansförening samlades till fest i Alviksbygdegård. Drygt 70 mycket dansanta människor. Foxtrot, bugg, gammeltjo, man var med på allt. Tack för trevliga bordsgrannar och ett mycket trevligt bemötande. Fantastiskt hur ni orkade hålla på så länge. Tryggt med så många läkare på plats, som tur var behövdes det inte. Tänker mest på Bernts rygg!

31/10 Halloweenfest Ralf Lundstens gård
Vilken kväll! 60 stycken härligt utklädda människor til halloweenfest. Fantomen, Drakula, Frankenstein, häxor, ja allt fanns representerat. Lägg där till ett gott humör, mycket glädje och ett jädrans go. Kolla bara in här nere!


24/10 Hjärt och Lung Älvsbyn
Hjärt o Lung i Älvsbyn firade 30-års jubileum och det var en bra bit över 100 anmälda. Naturligtvis mycket uppvaktning och presenter och efter det så blev det dans. Många ville ha lite underhållning och show innan dansen så vi körde en liten mix första halvtimmen. En lyckad kväll med mycket danssuget folk. Ordföranden tog helt slut och ville bara ha lugna låtar!

16/10 Jokkmokk Folkets Hus
Premiär för motionsdans i Jokkmokk. Publiktillströmmningen var godkänd fast det hade inte skadat med 25-30 personer till. Arrangören var nöjd, publiken var mycket nöjd och det gav mersmak för en fortsättning. Let´s Dance tackar för ett mycket bra mottangade och en härlig publik. Lycka till fortsättningvis.

29/9-30/9-1/10 Servicehus Turné
PRO Piteå bjöd servicehusen i Piteå kommun på underhållning med kaffe och tårta. Let´s Dance var på tre platser under tre dagar. Österbo, Munkberga och Roknäs. I Roknäs kom pensionärer utifrån, man kan inte säga annat än att det blev fullsatt på alla platserna. 30 minuters underhållning blev till 45-50 minuter och i Roknäs blev det över en timme. På alla tre ställen blev det också dans.

7/8 Karl-Gustavs Pensionsfest
Fest hölls på Laponia och det var ett fullsatt Laponia till Karl-Gustavs ära. En mycket omtyckt person och människor kom långt ifrån för att avtacka honom. Karl-Erik spelade till dans och Let´s Dance skulle bjuda på show, men senare på kvällen bjöd även vi upp till dans. En som också var nöjd under kvällen var Elvy, för Bernt blev uppbjuden stup i ett och DANSADE!? Ha det nu bra Karl-Gustav.

25/7 Stavaträsk
Om Stavaträsk behövs knappast några ord alls. Det pratades om nytt publikrekord och ordföranden kom fram och tacka Let´s Dance med orden: "vi älskar er och vill ha tillbaka er nästa år igen!" Självklart att man kommer då.

22/7 Kvikkjokk
En brandkårsutryckning till Kvikkjokk fjällstation. Hade det varit någon annan hade vi kanske sagt nej men värdparet i Kvikkjokk hjälper oss och underlättar för oss på alla sätt och vis, så vi åkte. Kvällen blev mycket lyckosam med en blandning av Kvikkjokksbor, jokkmokksbor, sörlänningar och europeér. En kul blandning att spela för och vid 24-snåret tunnades det av för många hade gått långa sträckor under dagen."Koko......från vår mysiga övernattning"


20/7 Henrys Loge
Henrys Loge var en helt ny bekantskap för oss och vi tackar Henry för att han hade modet att anlita oss. Kvällen blev helt suverän för oss och Henry var mycket nöjd med publiktillströmningen. Let´s Dance fick mycket beröm av danspubliken och blev också uinbjudna till ett mycket stort dansställe i Skellefteåtrakten. En helmyskväll med sol, loge, ett mysigt kafé och bra fart på dansgolvet. Let´s Dance kommer mer och mer på motionsdanserna.

18/7 Båtvik
Dans i Båtvik alldeles vid havet på en utescen, kan det bli bättre? Let´s Dance gick hem och är redan nu uppbokade för nästa år i Båtvik. Bilderna får tala för sig själv denna fina sommarkväll.


11/7 Djupgroven
Dansabandskampen i Djupgroven blev ett jättefiasko publikmässigt. Scotts som spelade samma kväll 5 mil därifrån tog all publik och någon rättvis omröstning var omöjlig. Men vi tackar för att vi fick inbjudan och gratulerar naturligtvis Garibalder till segern. Det var mycket roligt att träffa er och samspråka lite grann! I övrigt så hoppas vi att Johan som driver Djupgroven hade en bra danssommar och fortsätter nästa år. Brandon vann hela danskampen och Let´s Dance visade upp sig från sin bästa sida, så vi är nöjda.


"Vänner från Boden kom för att hålla tummarna"


11/7 MHF Camping Club Bredsele Loge
Avslutning på en mycket bra vecka med MHF och cirka 200 personer var samlade i Bredsele Loge för avtackning och underhållning med Let´s Dance. Det blev en mycket lyckad avslutning och Let´s Dance bidrog starkt till det med sina låtar och en stor portion humor och glädje!
19/6 Caravan Club
Midsommardans i Norsträsk, var är det? ja, man far mot Vindeln och sen så....? Nej, det går inte att beskriva, men Caravan Club Västerbotten har ett riktigt mysställe i Norsträsk och en gedigen dansloge. Många danssugna och så en liten kör som sjöng med oss fram till pausen 11.00. En riktigt midsommarafton med löv, loge och mygg. Tack för ett mycket bra bemötande av Let´s Dance!18/6 Filipsborg Kalix
Strokeföreningen i Kalix hade picknick i det gröna och Let´s Dance bjöd upp till underhållning från utescenen. 60 stycken bänkade sig i solen och bland annat kommunchefen var på plats. Härlig, glad stämning och visst var det roligt att träffa paret som varit tillsammans i 60 år och han öppnade fortfarande dörren för sin kära till veteranbilen. -Lär dig Bernt!
13/6 Brännland
För femte året i rad var Let´s Dance på Brännlands hemvändardag och det var nytt publikrekord. Var kommer alla ifrån? Ja, många vill vara med och det ska nog arrangörsstaben ta åt sig äran för. För oss är det här en kanonhelg och Let´s Dance är redan bokade till nästa år.
11/6 Samvaron i Piteå
Det blev en helt ny bekantskap för oss och en mycket angenäm sådan! Fullsatt och jättestämning med allsång, skratt och taktfasta handklapp. Att sedan vårat barnbarn Othilia dansade framför alla var bara så bra.
9/5 Sikfors Folkets hus ABF dansgille
Festen hölls i Sikfors Folkets Hus och 61 av 67 medlemmar kom. Let´s Dance fick den stora äran att underhålla och sedan stå för dansen. Kvällen innehöll allt. Det var sång, tal, historik och mycket minnen och tacktal. Dansgillet är ett glatt gäng och verkar ha mycket roligt och får uppelva mycket roligt. Man har dansat i Amerika, Mallorca och jag tror man nämnde Frankrike också. Smart ska man dansa för kungen och drottningen! - Bernt ser du vad roligt det är att dansa, sa Elvy. Ja ska man se på dansgillet så stämmer det och man vet ju aldrig Elvy!? Hurra, hurra säger vi i Let´s Dance och må ni dansa i många år till.

7/5 Sikfors PRO
Årsmöte i Sikfors Folkets Hus och Bojan höll i mötet på ett chamerande sätt. God mat med efterföljande föreläsning om stryketräning för äldre. Nytt gym i Folkets Hus! Let´s Dance bjöd på sin fartfyllda underhållning till kaffet innan Bojan avrundade det hela. Lycka till i Sikfors inte minst med styrketräningen!
1/5 Kronogård
Avslutning i Kronogård och absolut fullsatt. Fler ville boka bord men tyvärr tyvärr. Kanske Leif måste bygga ut så småningom. I alla fall så återkom man till dansen för den här kvällen så körde Let´s Dance dans. Tidigare har det varit pub! I alla fall så vann solsidan den avslutande tävlingen och kvällen blev en kanonfinal, för oss och alla campare! Let´s Dance har haft en kanonvår i Kronogård med idel fullsatta kvällar. Troligtvis så kommer "nya" musiker att söka sig till Kronogård och det gynnar säkert alla, både boende och arrangör! Let´s Dance har banat väg kanske? Som någon sa under våren "Det är ju mer drag här än i Kåbdalis". Kronogård - Det nya hålligång stället. Let´s Dance återkommer gärna.
"Birger firades på 60-års dagen"


28/4 NIK Motionsdans
Notvikens IK har haft motionsdans gångna vintern och Let´s Dance fick ett wildcard och fick avsluta hela säsongen. Det blev succé! Vi körde på som bara den och publiken gav oss sina ovationer. Att det kom en publik på 100 personer var kanon. Konkurensen var stor med sol, ishockey-VM och Champions League fotboll. Ragge, som är en stor fixare och håller i allt, var mycket överraskad av Let´s Dance och bjöd in oss till nästa säsong. En kanonkväll!

25/4 Voullerim
Vilket fint folkets hus ni har och vilket trevligt bemötande vi fick. Knappt 60 personer får väl anses vara bra då man sällan överstiger 80 besökare. Let´s Dance gjorde ett kanonjobb och bjöd verkligen på sig själva. Svenne Hedlund dök upp i slutet och kvinnorna tjöt av förtjusning och ryckte honom i byxorna som på den gamla goda tiden. Let´s Dance fick nya erbjudanden direkt efter spelningen och natruligtvis tackar vi ja till det!

22/4 Norrgården
Oj,oj,oj. Nytt publikrekord på pubafton på Norrgården! Boendechefen Bernt Pratade om 50 personer men det blev 25-30 fler som kom. Boende, anhöriga och anställda, alla var där! Det blev allsång, dans, glädje och skratt i den till bristningsgränsen fullsatta matsalen. Let´s Dance har blivit en "inventarie" på Norrgården och dom boende pratar faktiskt om oss ändå tills nästa vår! Jag antar att vi står där då också!
28/3 Kronogård
"Kampen har börjat" skrek Leif på affischen och sex tappra från Solsidan och Bangladesh kämpade om vem som sjöng mest och bäst. Det dröjde inte länge förrän borden flög all världens väg och hålligångangdet var ett faktum. Väldigt mycket stuggäster och skoterfolk kom till under kvällen och frågan är om det någonsin varit så mycket folk under en hel kväll. Vilket hålligång det blev! Tyvärr för Solsidan så höll Bangladesh ut längst. Vi ses till slutkampen!

21/3 Kvikkjokk
Blixtinkallning till Kvikkjokk, Leif från Våran tid på Hotell Nordkalotten ringde i panik. "Håller ni på än?" Bra, Kom! Självklart så får vi och vi blev mycket väl mottagna av Leif med fru. Kvällen då? Ja ett skotersafarigäng från Norge och Hertz Biluthyrning från Sverige "slogs" om dansgolvet och sången. Kanonkväll blev det och Leif myste. Man undrar var alla kom ifrån, för Kvikkjokk är inte så stort, men fullsatt blev det!

7/3 Kronogård
Landskamp i Kronogård mellan Sverige och Norge. I vadå? Ishockey? fotboll? innebandy? nej, nej, nej, i hålligång! Med sång och dans tog Norge en klar ledning innan ens Let´s Dance hade börjat spela! Men sen kom Sverige stort. Utan att vara diplomatisk så kan man säga att kvällen slutade oavgjort. Den 28/3 kommer Let´s Dance tillbaka och då blir det ett nytt tema och nytt hålligång. Leif har grejor på G!

25/2 PRO Kommunal Piteå
PRO Kommunal ville ha något roligt och glatt före årsmötet och valet föll på oss. Let´s Dance spelade upp en fartfylld show med 50-tal, allsång, gammalt och lite spex. När årsmötet började stod glädjen högt i tak.
22/2 Sunderbyn
Jätteroligt för oss att spela för socialdemokraterna i Luleå. 9 st föreningar från Luleå höll årsmöte i Sunderbyn och man var en bra bit över 100 stycken! Det är många i hög ställning som är här, sa jag till Elvy och hon bleknade! Vi gick fram och gav allt och sossarna föll för oss. Kommunalrådet Karl Pedersen kom fram till oss efteråt, la armen på Elvys axel och sa "Mycket bra, roligt och underhållande!" Puh, två mycket nöjda Let´s Dance vände hemåt.

2/2 Gammelstad
Let´s Dance spelar mer och mer på motionsdanssidan och det tycker vi är jätteroligt men vi har en bra bit kvar. Nypremiär på nya golvet i Gammelstad och Kerstin tog hand om oss som om vi vore världsstjärnor. Vi trivdes och publiken trivdes och Elvy mindes tillbaka till Sunderbylogen när grabbarna kom rusande och bjöd upp!

5/1 Vitå
För två år sedan spelade vi i Vitå och nu blev vi inbjudna att återvända och det är alltid roligt. Ännu roligare när vi också slog publikrekord i Folketshus i Vitå. 160 personer och om vi var en orsak till det kan vi ju i alla fall låtsas. Vi körde våran pubmusik med mycket fart och det dansades hela kvällen bland såväl unga som gamla. Den glada mannen på bilden nedan vilade knappt en enda låt. Vi hade en riktigt kanonkväll och vad annat kan det bli med en sådan publik och arrangör!